zaterdag 12 mei 2012

We vertrekken!

Over een paar dagen vertrekt ons vliegtuig alweer richting Nederland. En met gemengde gevoelens kijken we daar naar uit. Want enerzijds is het leuk om terug te gaan en onze families en vrienden weer in onze armen te sluiten. Maar anderzijds laten we hier veel lieve mensen en een heel mooi land achter ons.
Wij danken iedereen heel hartelijk die zo trouw onze blog heeft gevolgd! Erg leuk om jullie reacties te lezen, bedankt voor zoveel interesse.
De afgelopen maanden hebben we een aantal heel favoriete gerechten meerdere malen gegeten en aan anderen voorgeschoteld. De recepten willen we hierbij aan jullie meegeven!

Arabische chocoladeballetjes
- 2 pakjes bisquits
- 100 gram roomboter
- 3 plakken pure chocolade met stukjes noot (100 gr per stuk)
- 4 grote theelepels cacao aanlengen met een half kopje water
- kokos

Verkruimel de bisquits in niet te grove stukjes. Doe de boter en de chocoladerepen in de koekenpan en smelt het geheel. Voeg het cacaowater toe. Maak er een mooi glad papje van. Voeg het bij de gestampte bisquits. Af laten koelen en maak er daarna balletjes van. Rol ze daarna door de kokos en serveer ze in leuke papieren vormpjes.

Jemensoep
- 1 ui
- 3 aardappelen
- 7 of 8 kippenpoten
- Hawaï of currykruiden, ongeveer 4 eetlepels
- gedroogde kippensoep ongeveer 2 eetlepels

Snijd de aardappels en ui in stukken. Voeg alles samen in een grote pan met water. En laat deze koken tot de kippenpoten gaat zijn.
Eet het met een gekookt ei en pitabrood.


Aardappeltjes uit de oven.
Snijd aardappels met schil in stukken en kook deze een paar minuten.
Vet een ovenschaal in en doe de daar de aardappels in. Doe daarover gesnipperde knoflook, uitbrengen, gehalveerde cherrytomaatjes, tijm, rozemarijn, peper, zout en olijfolie en bak de aardappeltjes in de oven op zo'n 175 graden knapperig bruin!


Enjoy :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten