maandag 16 april 2012

En weer een nieuwe foto-update

We vierden op Goede Vrijdag in verbondenheid met alle Joden over de hele wereld de Sedermaaltijd.Wij stelden samen met het Lam het Kruis centraal. 
 



Op Witte Donderdag hebben we een stille tocht richting de Olijfberg gemaakt. Bij de Grieks-Orthodoxe kerk mocht er een korte dienst gehouden worden. Bijzonder om op deze plaats te zijn, normaalgesproken is de kerk en de daarbij behorende tuin niet open voor publiek.


Op Paasmorgen vierden wij met duizenden christenen de opstanding van Yesuah HaMassiach in de graftuin. 

 We hebben een weekje vakantie achter de rug. Op maandag 9 april zijn we naar Jaffo en TelAviv geweest. We genoten daar van het mooie stadje en het heerlijke weer! We sloten de dag af door te zwemmen in de zee.
 Hieronder de haven van Jaffo (daar waar Jona op de boot stapte om maar niet naar Nineve te hoeven)
 Wij vrouwen houden wel van mooie dingen!
 How I love you...
 Echt, de visjes smaakten verrukkelijk!!

 Dinsdag hebben we een wandeling gemaakt in En Gedi, om daarna een heerlijke 'duik' te nemen in de Dode Zee. Hoewel daar van kopje onder gaan geen sprake is!






 Donderdag zijn we naar Jericho geweest - onderweg kom je zo heel wat vreemde snuiters tegen!

Onze gidsen in Jericho hadden kennissen die eigenaar zijn van het huis van Zacheus de tollenaar. Er is inmiddels een kerkje van het huis gemaakt, maar voor toeristen is dit niet toegankelijk. Weer zo'n bijzondere plek waarbij wij het voorrecht hadden er wel een bezoekje aan te mogen brengen!

 Jericho, de oudste stad van de wereld! (10.000 jaar)
 Op vrijdag hebben we een heerlijke wandeling gemaakt bij Wadi Prat. Je kon daar gratis en voor niets het eelt van je voeten laten eten door visjes.



 Op Shabbat zijn we naar het noorden gereden, naar Galilea. We hebben in navolging van Jezus ook aren op zondag geplukt. Ze smaakten verrukkelijk :)


 De Jordaan, een plaats waar je je kunt laten dopen. Heerlijk tussen de enorme vissen en grote otters!

Het meer van Galilea
 De natuur staat heerlijk in bloei!
 

LeHitraot!
Wijnanda

2 opmerkingen:

  1. Het is heel leuk om te lezen hoeveel jullie meemaken en zien! Afgelopen week hebben jullie echt een hoop gedaan, echt geweldig! Nog een maand te gaan, veel plezier nog. En dat jullie altijd lekker eten kan ik beamen ;)

    Groetjes Jiska Vrijlandt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk om te lezen (en te zien) wat jullie zoal tegenkomen. Overigens Wijnanda, je mag gerust een keer het eelt van je voeten laten eten bij m'n vissen hoor ;)
    groeten
    Andries

    BeantwoordenVerwijderen